Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://www.dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=517

16. martā - Aspazijas 154. dzimšanas dienai veltīts koncerts

Edīte Alpe
2019.03.01 13:15

16. martā plkst. 16.00 Dubultu ev. lut. baznīcā Aspazijas 154. dzimšanas dienai veltīts koncerts “Nāc kā darbs, kā dziesma, kā pavasars!”

Koncertā, kas veltīts Aspazijas dzimšanas dienai, piedalīsies Monta Martinsone (soprāns), Indulis Cintiņš (vijole) un Edīte Alpe (ērģeles). Skanēs J.S. Baha un T. Vitali mūzika, kā arī šī gada jubilāra, komponista Jāņa Lūsēna kompozīcija “Es ticu neteiktajam”, kas tapusi 2015. gadā pēc festivāla Saxophonia pasūtījuma, bet pirmo reiz tiks atskaņota versija vijolei, soprānam un ērģelēm.

 Aspazijas dzeju un atziņas par darbu lasīs Jūrmalas skolu audzēkņi.

“Nāc kā darbs, kā dziesma, kā pavasars!

  Esi darbs un slogu noveli!

  Esi dziesma un dvēseli paceli! ” (Aspazija)

Prieks un lepnums par tikko dibināto Latvijas valsti reiz visus iedvesmoja jauniem darbiem. Jebkurš darbs bija svarīgs, lai jaunā valsts būtu stipra un lepna. Kad pagājis gadsimts, izskanējuši Latvijas simtgades koncerti, svētku uguņošana palikusi zvaigžņotās novembra vakara atmiņās, jādara darbs. Jebkurš darbs – liels vai mazs – veido Latviju stipru. Aspazija jau 1893. gadā savā Prologā  Rīgas latviešu biedrības 25. gadu jubilejai uzsver, ka tikai atbildīgs darbs dara mūs stiprus, kopīgs darbs savas zemes labā ir vienīgais ceļš uz Latvijas valsti un tās nemirstību: ”Lai mūsu darbi vienodamies kā simtām straumes kopā rit...”

Koncertu organizē Jūrmalas pilsētas dome, Jūrmalas Latviešu biedrība un biedrība Aspazijas mantojums.