Šī lapa ir izdrukāta no LELB Dubultu draudze
Interneta adrese:
http://www.dubultudraudze.lv/?ct=koncerti&fu=read&id=490

Sāksies ērģeļmūzikas festivāls "Vox Angelica"

Ģirts
2018.06.07 12:45

Jau vienpadsmito gadu Jūrmalas pilsētā, Dubultu luterāņu baznīcā notiks starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls VOX ANGELICA.

Jau vienpadsmito gadu Jūrmalas pilsētā, Dubultu ev. lut. baznīcā notiks starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls VOX ANGELICA.
Ar savu regularitāti un augsto māksliniecisko kvalitāti festivāls savā pastāvēšanas gaitā ir iemantojis popularitāti jūrmalnieku un pilsētas viesu vidū, saņēmis Jūrmalas pilsētas Gada balvu kultūrā 2008 par izcila kultūras projekta realizāciju un Gada balvu kultūrā 2017 nominācijā skatītāju simpātija. Daudzo gadu laikā festivāla tematiskais spektrs ir bijis ļoti plašs un tas allaž ir piedāvājis klausītājiem augsta līmeņa profesionālas mākslas baudījumu. Par vienu no ērģeļmūzikas festivāla Vox angelica vizītkartēm ir kļuvusi videoprojekcija uz ekrāna, kas ļauj ikvienam klātesošajam vērot ērģelnieka, kā arī pārējo, balkonā esošo mūziķu spēli tuvplānā, sniedzot iespēju novērtēt šī bagātīgā instrumenta spēles nianses un ērģelnieku meistarību.
 Šovasar festivāla atklāšanas koncertā 1. jūlijā plkst. 18.00 muzicēs trīs ērģelnieki no Brazīlijas - Jeanine Mundstock, Benedito Rosa, Alexandre Fritzen da Richa. Savā koncertprogrammā viņi atskaņos gan Eiropas ērģeļmūzikas komponistu darbus, gan arī sniegs ieskatu brazīļu komponistu mūzikā.
Festivāla gaitā notiks deviņi koncerti, ievērojot ikgadējo regularitāti tie notiks katru svētdienu plkst. 18.00 no 1. jūlija līdz 26. augustam.
Kopā ar ērģelniekiem Jolantu Barinsku, Ilonu Birģeli, Larisu Bulavu, Vitu Kalnciemu, Aiju Zinģīti, Jāni Pelši un Edīti Alpi festivāla koncertos muzicēs tādi spilgti solisti kā dziedātāji Evija Martinsone, Krišjānis Norvelis, Juris Vizbulis, Laura Purena, kā arī instrumentālisti Jāzeps Jermolovs (vijole), Indris Egle (oboja), Edgars Saksons (sitaminstrumenti). Ar ērģeļmūzikas solokoncertu 29. jūlijā festivālā piedalīsies arī profesors no Holandes Gijs van Schoonhoven.
Starptaustiskā ērģeļmūzikas festivāla Vox angelica norisi atbalsta Jūrmalas pilsētas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds. 


‍afiša šeit